Utbildningar i kalkylering och Sektionsdata, Byggsamordnaren och Bluebeam. Utbildar BEAst effektivare granskning och PDF BEAst Guidelines.
Utbildningar i kalkylering och Sektionsdata, Byggsamordnaren och Bluebeam. Utbildar BEAst effektivare granskning och PDF BEAst Guidelines.

Next Project – projektverktyg för bygg- och entreprenadföretag

Med Next Project, tidigare Byggsamordnaren, får du och ditt team ett beprövat och lättanvänt projektledningsverktyg. Next Project har en mängd smarta funktioner som gör att du kan öka effektiviteten och lönsamheten i era byggprojekt. Vi på Kalkylhjälp erbjuder, förutom programvaran, utbildning och support för både nybörjare och mer avancerade användare. Så varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta hur du kan dra nytta av Next Project / Byggsamordnaren i era byggprojekt.

Next Project i korthet

Next Project är ett digitalt verktyg för affärs- och projekthantering i byggföretag. Programvaran är helt molnbaserad och fylld med funktionalitet som underlättar byggprojekt och förenklar arbetsdagen. Du kan sköta hela din löpande verksamhet i programmet och samtidigt enkelt följa och styra ekonomin i projekten. Här är några av programmets vanligaste funktioner:

 • Tidrapportering
 • Integrationer med ekonomi & lön
 • Projektplanering
 • Skapa och hantera arbetsordrar
 • Sköt fakturering
 • Gör inköp
 • Skapa prognoser och budgetar
 • Hantera anbud och avtal
 • Projektekonomi och ekonomistyrning
 • Sköt betalplaner
 • Ta hand om ÄTA-hantering

Vem kan använda Byggsamordnaren / Next Project?

Bland Next Projects användare finns alltifrån mindre entreprenörer och installatörer till större byggföretag. Gemensamt för alla är att de är verksamma inom bygg- och fastighetsbranschen. Programvaran vänder sig främst till projektledare eller den som på annat sätt ansvarar för företagets byggprojekt.

Vad kan jag göra i Next Project?

Som vi kort beskrev längre upp har Next Project en mängd olika funktioner. Dessa samlas i programmet i så kallade moduler. Alla moduler är fullt integrerade med varandra, däremot kan projektledaren enkelt välja vilka moduler som ska användas i ett visst projekt.

Tidrapportera och skriv projektdagbok

Med Next Projects mobila tidrapporteringsverktyg dokumenterar du arbetsdagar och rapporterar tid direkt i mobilen. Det gör att du slipper det manuella arbetet med att registrera tid för lön och fakturering. Du sparar tid och ser till att all viktig och fakturerbar information om resor, foton, ÄTA, dagboksnoteringar och lån av utrustning alltid finns med i era underlag.

Registrera, planera och dela ut arbetsordrar

Next Project gör det enkelt att lägga upp nya arbetsorders. Du skapar dem antingen digitalt på kontoret och skickar ut till fältpersonalen, eller i mobilen var du än befinner dig. Du registrerar, planerar och delar ut varje arbetsorder i systemet och får automatiskt faktura- och löneunderlag när din fältpersonal klarmarkerar ordern.

Automatisera och effektivisera faktureringen

I Next Project samlar du redovisningen av timmar, material, lagerplock och UE-kostnader på ett ställe. Det gör att du automatiskt kan lyfta debiterbara poster direkt till fakturaunderlaget. Du slipper alltså lägga timmar på fakturering och att sammanställa underlag. Alla uppgifter ligger färdiga i faktureringsmodulen så att du bara behöver godkänna dem för att skapa dina kundfakturor.

Trygg och enkel projektplanering

I planeringsmodulen finns många smarta funktioner som förenklar din resurs- och projektplanering. Du kan hantera och planera flera olika typer av projekt, stora som små. Dessutom är alltifrån dagbok, budget, ÄTA, avstämning, prognos, uppföljning, planering, foto och dokumenthantering samt fakturering integrerade så att du alltid har full överblick.

Integrationer med ekonomi & lön

Om du använder ett separat ekonomi- och lönesystem kan du enkelt integrera det med Next Project och samla all projektinformation på samma ställe. Det gör att du kan automatisera registreringsarbetet, minimera risken för manuella fel och enkelt dela information om kunder, leverantörer, projekt, bokföring och fakturor mellan systemen.

Vad kostar Next Project?

Next Project finns i två olika utföranden; Bas och Pro. Next Project Pro innehåller alla funktioner i Bas-versionen samt ytterligare funktioner såsom ÄTA-hantering, projektdagbok och anbudshantering. Bas-versionen kostar från 1145 kr/månad plus en rörlig kostnad per användare. Pro-versionen kostar från 2500 kr/månad och även i denna version tillkommer en rörlig kostnad per användare.

Vill du veta mer eller få en offert?

Tveka inte på att kontakta oss för en prisuppgift och offert för Next Project utifrån ditt behov. Varmt välkommen till Kalkylhjälp.

Webinar

Vår målsättning är att en gång i månaden hålla ett kostnadsfritt webinar på lite olika teman. Inbjudan kommer via mail. Vill du bli inbjuden – prenumerera på vårt nyhetsbrev.