Utbildningar i kalkylering och Sektionsdata, Byggsamordnaren och Bluebeam. Utbildar BEAst effektivare granskning och PDF BEAst Guidelines.
Utbildningar i kalkylering och Sektionsdata, Byggsamordnaren och Bluebeam. Utbildar BEAst effektivare granskning och PDF BEAst Guidelines.

Bluebeam – programvara för byggbranschen

Med Bluebeam får du och ditt team ett smidigt, säkert och lättanvänt verktyg för att hantera PDF:er och andra dokument i byggprocessen. Vi på Kalkylhjälp är Platinum Partner för Bluebeam och erbjuder förutom programvaran dessutom utbildning och support för både nybörjare och avancerade användare. Så varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta hur du kan dra nytta av Bluebeam i era kommande byggprojekt.

Använd för:

 • PDF:er & övriga byggdokument
 • Samarbeta smidigt & säkert
 • Förenkla processen med Kalkylhjälps unika, färdiga profiler och mallar

 

Testa fritt i 30 dagar

Upptäck varför 2 miljoner byggare världen över förlitar sig på Revu för att hjälpa sina arbetslag att få mer gjort tillsammans.

Ladda ner testprogram

Vad är Bluebeam Revu?

Bluebeam Revu är byggt för att du och dina kollegor enkelt och smidigt ska kunna skapa, redigera, markera och samarbeta i PDF-filer i din PC. Det gör att du får en mer effektiv hantering av ritningar, planer och andra byggdokument.

 • Gör snygga markeringar, pilar och hänvisningar
 • Slå enkelt samman eller dela upp PDF-sidor
 • Gör dina filer tillgängliga via nätet

Varför ska jag använda Bluebeam Revu?

Det främsta skälet är att spara tid och pengar i era byggprojekt. Bluebeam Revu är svårslaget för att underlätta samarbete i PDF:er och andra byggdokument. Du kan helt enkelt göra mer, på mindre tid. Programvaran gör att du kan slutföra projekt snabbare, minska riskerna för fel och arbeta mer effektivt och på det sättet maximera lönsamheten i sina investeringar. Produktiviteten ökar när du drar nytta av markeringsdata under hela projektet och effektiviserar processer för att få mer gjort på kortare tid.

Spara ännu mer tid med Kalkylhjälps färdiga profiler/mallar!

För att bespara tid för dig har vi på Kalkylhjälp tagit fram unika profiler som gör att du får ut ännu mer av Bluebeam. Vi har bland annat specialiserat dem för mätning i PDF-ritningar med en rad färdiga verktyg. Dessutom hjälper vi er med att standardisera ert arbetssätt:

 • Färdiga profiler finns för bygg, el, VS, ventilation, mark, mattläggning, tak, rörisolering och besiktning.
 • Mät med rätt skala
 • Se dina mätningar på ritningen
 • Flytta enkelt dina mätningar till Sektionsdata eller Bidcon
 • APD
 • Tillgänglighetskontroll
 • Brandskyddsymboler
 • Utrymningsplaner
 • TA

Vad kan jag göra i Bluebeam Revu?

Bluebeam Revu är ett program med PDF-baserade markerings- och mätverktyg. I programmet finns en mängd smidiga funktioner som hjälper dig och dina teammedlemmar att samarbeta i ett byggprojekt. Här är några av de viktigaste funktionerna:

– Material- och kostnadsberäkningar samt resursbehov

För att kunna skapa konkurrenskraftiga anbud och lönsamma projekt är det helt centralt med exakta material- och kostnadsberäkningar. Mätverktygen i Bluebeam Revu är ett fantastiskt hjälpmedel. De hjälper dig att göra träffsäkra projektomfattningar och ta fram smarta anbud. Anbud som ger dig både konkurrensfördelar och bra kostnadskontroll.

– Dokumenthantering

Dokumenthanteringen i Bluebeam Studio är både smidig och enkel. Det användarvänliga gränssnittet gör att du enkelt samlar och organiserar alla mappar och filer för ett projekt på samma ställe. Det förenklar både för dig själv och de andra medlemmarna i ditt projektteam som enkelt kan komma åt, ladda upp och granska de senaste dokumenten.

– Ritnings- och dokumenthantering, var som helst

Bluebeam Studios smidiga dokumentverktyg gör det enkelt att hantera och dela de senaste ritningarna med dina projektpartners. Oavsett om ni träffas på kontoret eller byggarbetsplatsen.

– Underlagsgranskning

Revu förenklar underlag med effektiva verktyg för markering och redigering som integreras sömlöst i många dokumenthanteringssystem så att ditt projekt flyter på.

– Samgranskning

Bluebeam Revu påskyndar samgranskningar genom att ge projektpartner möjlighet att göra markeringar och samarbeta på samma dokument i realtid eller när det passar dem. Profilen BEAst Granskning.

– Anslag av informationsförfrågan

Bluebeam Revu håller dina dokument tydliga och organiserade med smarta verktyg för markeringar, hyperlänkar och visualisering, vilket hjälper dig hålla tidsplanen för projektet.

– Besiktningsprocess

Genom att sortera och sammanfatta besiktningsobjekt på ritningar hjälper Revu projektteam att uppnå 90% genomförandegrad på den första efterkontrollen.

– Kvalitetssäkring/kvalitetskontroll

Med markerings- och samarbetsverktygen i Bluebeam Revu blir dina kvalitetsgranskningar snabbare och mer exakta.

Finns det olika versioner av Bluebeam Revu?

Bluebeam Revu finns i tre olika paket, med olika funktionalitet och inriktning. Grunden i alla tre är densamma, men beroende på ditt behov och vilken typ av projekt du arbetar med kan du lägga till eller dra ifrån funktionalitet.

De tre versionerna är:

 • Basics
 • Core
 • Complete

Vad kostar Bluebeam Revu?

Bluebeam finns som sagt i tre paket så priset beror först och främst på vilken variant du väljer och hur många användare som behövs. Du kan dessutom lägga till Kalkylhjälpsprofiler som underlättar och effektiviserar ditt arbete ytterligare.

Här nedan kan du se de priser vi erbjuder idag och vad det kostar att uppgradera programvaran när det är dags. Tänk på att du enkelt kan uppgradera din version med fler funktioner om era behov skulle förändras.

– Basic 2.400:-/år/användare

För kontorsarbetare som gör enklare sysslor utan att samarbeta med andra. REVU 21 för PC ingår men bara med funktioner för den som jobbar med enkla PDF markeringar utan att mängda tex antal. Bluebeam Cloud är det nya gränssnittet för att jobba i en webbläsare.

– Core 3.000:-/år/användare

Passar normalanvändaren inom bygg som jobbar med mätningar, kalkyl, inköp, planering med mera. REVU 21 för PC ingår med funktioner för den som jobbar med PDF markeringar och att mängda. Spara och använda profiler. Bluebeam Studion med möjlighet att administrera projekt. Bluebeam Cloud det nya gränssnittet för att jobba i en webbläsare.

– Complete 4.050:-/år/användare

För den avancerade användaren som även hanterar större ritningsmängder som ska bearbetas. I Complete ingår allt som ingår i Basic och Core. Dessutom ingår Batch Link för hyperlänkar, mängdlänkning till Excel och dynamisk fyllning.

Vilken version av Bluebeam Revu ska jag välja?

Om du inte vet vilken version av Blubeam Revu som passar bäst för dig och dina kollegor, prata med oss. Vi hjälper gärna till för att du ska hitta rätt lösning som passar för ditt företags behov.

Går det att integrera Bluebeam Revu med andra program och appar?

Men hjälp av ett antal färdiga integrationer går Bluebeam Revu enkelt att integrera med många av de appar och programvaror som du redan använder. Några av dem är Google Drive, Dropbox och Microsoft Drive. Du kan läsa mer om integrationer för Bluebeam Revu här.

Är Bluebeam rätt för ditt företag?

Om du vill bli kontaktad för en kostnadsfri visning av Bluebeam, via Teams eller på plats, så är du välkommen att lämna dina kontaktuppgifter i formuläret.

Testa fritt i 30 dagar

Upptäck varför 2 miljoner byggare världen över förlitar sig på Revu för att hjälpa sina arbetslag att få mer gjort tillsammans.

Ladda ner testprogram

Webinar

Vår målsättning är att en gång i månaden hålla ett kostnadsfritt webinar på lite olika teman. Inbjudan kommer via mail. Vill du bli inbjuden – prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Tidigare webbseminarier och fler filmer

Vi har tidigare haft ett antal kostnadsfria webinarier i Sektionsdata – de finns nu tillgängliga via vår Youtube-kanal. Där finns även andra filmer som förklarar mer om våra program. Prenumerera på oss där, så får ni info om när vi lägger upp nya filmer om hur ni kan jobba effektivare.

Klicka på bilden nedan så hamnar du på vår Youtubekanal.

YouTube
Kom och räkna på plats hos oss i Herrljunga

Ta med din dator och ditt projekt till oss! Du får låna en plats där du i lugn och ro kan sitta och räkna under en dag. Våra erfarna kalkylatorer finns tillgängliga för tips och handledning, och vi debiterar enbart för de timmar du får handledning.

För mer info eller anmälan kontakta Andreas Falk, via telefon 0513-700 201 alternativt via mail på andreas@kalkylhjalp.se