Utbildningar i kalkylering och Sektionsdata, Byggsamordnaren och Bluebeam. Utbildar BEAst effektivare granskning och PDF BEAst Guidelines.
Utbildningar i kalkylering och Sektionsdata, Byggsamordnaren och Bluebeam. Utbildar BEAst effektivare granskning och PDF BEAst Guidelines.

Wikells Sektionsdata – programvara för byggbranschen

Wikells Sektionsdata är ett fantastiskt kalkylprogram för dig som arbetar i byggbranschen. Vi är Sveriges ledande återförsäljare av Sektionsdata och har lång erfarenhet av att implementera det i både stora och små företag. Så tveka inte på att kontakta oss om du vill veta mer. Här nedan kan du lära dig mer om Sektionsdatas olika funktioner och de olika versioner och licenser som finns.

Sektionsdata i korthet

En stor fördel med Sektionsdata är att det går att skräddarsy utefter just ditt företag och era projekt. Programmet är fyllt av smarta funktioner som underlättar projekten och förenklar din arbetsdag. I Sektionsdata kan du till exempel få hjälp med prissättning och sammanställningar av olika byggdelar, både för stora och små projekt. Du kan även enkelt jämföra priser genom de medföljande prislistorna för material och drift.

 • Anpassas för olika branscher inom bygg
 • Justeras utifrån ditt företags projekt och behov
 • Gör det snabbare att kalkylera byggdelar
 • Förenklar och effektiviserar din arbetsdag

Vem vänder sig Sektionsdata till?

Bland Sektionsdatas användare finns alltifrån entreprenörer och installatörer till konsulter, kommuner, regioner, fastighetsbolag – och många, många fler. Gemensamt för alla är att de är verksamma inom bygg- och fastighetsbranschen.

Vilken version av Sektionsdata passar din verksamhet?

Sektionsdata finns i flera olika versioner. Grunden är densamma, men varje version är anpassad för specifika yrkesgrupper och användare inom bygg. Idag finns Sektionsdata i skräddarsydda versioner för bland annat el, vvs och ventilation.Vi på Kalkylhjälp erbjuder hela Wikells utbud av programvaror och samtliga versioner.

Dessa versioner av Sektionsdata finns tillgängliga:

 • Sektionsdata för nybyggnation
 • Sektionsdata för rivning, ombyggnad och tillbyggnad
 • Sektionsdata för elbranschen
 • Sektionsdata för vs-branschen
 • Sektionsdata för luft- och ventilationsbranschen
 • Sektionsdata för industrirör

Här nedanför går vi igenom de olika versionerna och vad som särskiljer dem gentemot varandra.

Sektionsdata för nybyggnation

Wikells Sektionsdata Nybyggnad är främst till för att göra kalkyler till större nybyggnadsprojekt. Programmet kommer bland annat med hundratals färdiga byggdelar, uppdaterade prislistor över aktuella materialpriser, spill, drifttider och UE. Kalkylsystemet är baserat på branschens prislistor med standardrabatter.

 • 800 färdiga byggdelar hjälper dig att göra detaljerade kalkyler
 • Skapa tydliga och kvalitativa utskrifter
 • Du kan enkelt justera de olika byggdelarna efter just dina behov

Sektionsdata för rivning, ombyggnad och tillbyggnad

I Wikells Sektionsdata ROT kan du göra kalkyler inom alltifrån renovering, ombyggnad, tillbyggnad och mindre nybyggnationer. Hundratals färdiga byggdelar finns färdiga i programmet och du får dessutom tillgång till en a-prislista med aktuella materialpriser från branschen (med standardrabatter), spill, drifttider, UE med mera.

 • Ta del av 900 färdiga byggdelar för enkel kalkylering
 • Justera enkelt både timlön och påslag
 • Skapa tydliga och lättlästa utskrifter

Sektionsdata för elbranschen

Wikells Sektionsdata EL är det kompletta kalkylsystemet för elbranschen. Förutom hundratals E-byggdelar och typrum innehåller programmet bland annat en E-nummerorienterad à-prislista med olika förläggningssätt. Systemet hanterar dessutom enkelt både grossistprislistor och dina specifika rabattbrev.

 • 1100 färdiga byggdelar hjälper dig att kalkylera snabbt och exakt
 • Hämta in aktuella priser från dina grossister direkt i programmet
 • Justera både timlön och påslag i systemet

Sektionsdata för VS-branschen

VS-versionen av Sektionsdata är ett kalkylsystem som är helt anpassat för VS-branschen. I programmet får du bland annat tillgång till RSK-nummerorienterad à-prislista (med olika förläggningssätt) och hundratals VS-byggdelar/typrum. Kalkylsystemet hanterar enkelt grossistprislistor och dina unika rabattbrev.

 • 700 färdiga byggdelar för snabb kalkylering
 • Läs dina aktuella priser från era grossister
 • Enkla och tydliga utskrifter

Sektionsdata för luft- och ventilationsbranschen

Wikells Sektionsdata Luft vänder sig till dig som arbetar inom VVS-branschen och är helt anpassat för just din bransch. Programmet ger dig tillgång till mängder av smidiga funktioner, såsom hundratals färdiga Luft-byggdelar/typrum, en à-prislista med aktuella materialpriser, montagetider och underentreprenadspriser. Och mycket mer. Du kan dessutom enkelt hantera dina leverantörers prislistor och unika rabattbrev i programmet.

 • Ta hjälp av 700 färdiga byggdelar för snabb kalkylering
 • Bifoga offerter i din kalkyl
 • Justera enkelt både timlön och påslag

Sektionsdata för industrirör

Wikells Sektionsdata Industrirör är unikt i sitt slag. Kalkylsystemet innehåller en databas som är specifikt byggd för processindustrin och andra industriinstallationer. Det innebär att innehållet i byggdelar och à-prislista är helt anpassat för industriapplikationer. Tidsättningen av montage är enligt industrilistan och du hanterar snabbt och smidigt både grossistprislistor och rabattbrev i programmet.

 • Ta del av färdiga byggdelar för snabb och enkel kalkylering
 • Justera legeringstillägget till aktuella priser
 • Få en tydlig överblick av kalkylen

Vilka är fördelarna med Sektionsdata?

Som du säkert förstår är Sektionsdata ett både flexibelt och smidigt program för dig som arbetar med kalkyler i byggbranschen. Programmet ger dig bättre kontroll över projekten och du slipper uppfinna hjulet när du sätter ihop offerter och anbud.

Eftersom programvaran är utformad för så många olika branscher och yrkesroller finns det mängder med smidiga genvägar och inbyggda funktioner som hjälper dig att jobba både snabbt och effektivt, utan att missa detaljer. Utöver det har vi på Kalkylhjälp tagit fram ytterligare funktioner som förenklar och effektiviserar ditt arbete ännu mer.

Fördel 1: Spara timmar och jobba mer effektivt

Med hjälp av färdiga byggdelar i programmet skapar du snabbt och enkelt en kalkyl. Byt ut, ta bort eller lägg till det som saknas.

Fördel 2: Skapa tydligare offerter

Skapa tydliga utskrifter för kollegor eller kunder. Få anbud, offerter, mängder eller tider presenterat tydligt och professionellt.

Fördel 3: Öka lönsamheten i dina byggprojekt

Få kontroll på lönsamheten i varje projekt. Arbeta utifrån era förutsättningar med rätt timdebitering, justera omkostnader och materialpåslag.

Sektionsdata för webben – arbeta där du vill

Du kan både installera sektionsdata lokalt på din dator och jobba via deras webbgränssnitt. Det gör att du kan arbeta var du vill, både på kontoret eller ute på fältet.

Utöver ovanstående finns det många, många andra fördelar med Sektionsdata. Kontakts oss så berättar vi mer om hur du kan använda programmet på bästa sätt utifrån just din verksamhets förutsättningar och behov.

Vad kostar Sektionsdata?

Du kan skaffa Sektionsdata med lite olika typer av licenser, beroende på hur många ni är som ska använda programmet. Priset varierar utifrån hur många användare ni är och hur ert behov ser ut. Om du vill ha en prisuppgift är du varmt välkommen att kontakta oss, så tar vi fram en offert.

Baslicens

Baslicensen är anpassad efter antalet installationer/aktiveringar och passar för installation på 2 till max 8 enheter (datorer).

Flexlicens

Flexlicensen bygger istället på antalet samtidiga användare. Med Flexlicens kan du ha ett större antal installationer, jämfört med Baslicens. Denna licensen är avsedd för företag med 2 till 20 samtidiga användare och kräver uppkoppling.

Koncernlicens

Sektionsdatas koncernlicenser bygger även den på antalet samtidiga användare och kräver löpande internetuppkoppling.

Vad ingår i ditt abonnemang?

 • Aktuella priser, uppdateras vår och höst
 • Ny programversion vår och höst
 • Wikells Sektionsdata på webben
 • Tillgång till Sektionsdata webb
 • Inbjudan till årlig användarträff
 • Fri telefonsupport
 • Förmånliga priser på tillhörande Wikells Sektionsfakta tryckt bok/onlinebok

Vill du veta mer eller få en offert?

Tveka inte på att kontakta oss för en prisuppgift och offert utifrån ditt behov. Varmt välkommen till Kalkylhjälp!

Webinar

Vår målsättning är att en gång i månaden hålla ett kostnadsfritt webinar på lite olika teman. Inbjudan kommer via mail. Vill du bli inbjuden – prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Tidigare webbseminarier och fler filmer

Vi har tidigare haft ett antal kostnadsfria webinarier i Sektionsdata – de finns nu tillgängliga via vår Youtube-kanal. Där finns även andra filmer som förklarar mer om våra program. Prenumerera på oss där, så får ni info om när vi lägger upp nya filmer om hur ni kan jobba effektivare.

Klicka på bilden nedan så hamnar du på vår Youtubekanal.

YouTube
Kom och räkna på plats hos oss i Herrljunga

Ta med din dator och ditt projekt till oss! Du får låna en plats där du i lugn och ro kan sitta och räkna under en dag. Våra erfarna kalkylatorer finns tillgängliga för tips och handledning, och vi debiterar enbart för de timmar du får handledning.

För mer info eller anmälan kontakta Andreas Falk, via telefon 0513-700 201 alternativt via mail på andreas@kalkylhjalp.se