1 mars 2024 förvärvade Kalkylhjälp Williamsson – ett byggföretag i Herrljunga med 11 snickare och hantverkare. Tillskottet i Kalkylhjälpsfamiljen innebär många fördelar, inte minst har man kunnat testköra programvaror i ett skarpt läge och sett att det fungerar precis så bra som man lovar.

Andreas Williamsson har drivit företaget Williamsson sedan 2006, men efter flera tuffa år i branschen var det dags för en förändring. För någon månad sedan förvärvade Andreas Falk bolaget och Williamsson ingår nu i samma koncern som Kalkylhjälp, Projekthjälp och Byggekonomen. Andreas Williamsson tycker det är skönt att förändringen är på plats.

– Eftersom jag tidigare skötte allt från administration och kalkylering till projektering och arbetsledning, blev det svårt att bli helt färdig och komma till avslut. Jag är nog inte rätt person att sitta vid ett skrivbord hela dagen, säger Andreas Williamsson.

– Det känns därför helt rätt att bli en del av Kalkylhjälpsfamiljen där det finns ett tydligt och strukturerat arbetssätt kring administration och kalkylering, så jag i stället kan ägna mig åt hantverksdelen som jag är riktigt bra på, fortsätter Andreas Williamsson.

Andreas Falk, som tidigare samarbetat med Williamsson i olika projekt, är också väldigt glad att affären gått i lås. Företagen har många gemensamma beröringspunkter och förvärvet blir ett naturligt sätt att komplettera ett redan starkt erbjudande.

En stor fördel är att man nu kunnat testköra sitt eget digitala erbjudande på ett bolag i skarpt läge. På kort tid har man lyckats få Williamsson att bli helt digitalt vad gäller den administrativa processen.

– Vi jobbar ju med att digitalisera byggbranschen och Williamsson gjorde vi 100 procent digital på bara två veckor, berättar Andreas Falk.

– Nu vet vi att programvarorna, processerna och vårt sätt att tänka verkligen fungerar, det är inte bara prat. Nu vill vi hjälpa fler byggföretag att förenkla sin vardag med hjälp av våra digitala verktyg, avslutar Andreas Falk.