Här kommer ett par röster från Kalkylhjälpsdagarna och de drygt 150 deltagarna – en från träffen i Malmö och en från träffen i Stockholm. Båda med mycket positiva intryck och känslor…

”Träffen skapade förståelse om flödena och hur det hela hänger ihop”
Mattias Lägermo, Bygg & Snickeri AB

Mattias är grundare, ägare, VD och ”alltiallo” i Mattias Bygg AB med huvudkontor i Tranås. Företaget har 36 anställda och verkar i Östergötland och Småland. Kunderna står att finna inom försäkrings- och fastighetsbolag, diverse företag och privatpersoner.

– Jag kom i kontakt med Kalkylhjälp för cirka 10 år sedan via Wikells Sektionsdata. Bengt-Åke Hellstadius tog mig under sina vingars beskydd och sedan har jag blivit ”fast” hos dem. Joakim Landberg hjälper mig med kalkyler idag och jag måste bara säga att Claes Klintenberg är ju bara helt underbar (skratt).

– Träffen i Malmö gav mig en bra förståelse för programmens olika funktioner och hur de faktiskt hänger ihop – och vilka möjligheter detta skapar för mig som användare. Jag lär mig successivt och plockar bit för bit, och är det något oklart så ringer jag bara Kalkylhjälp och får hjälp. Vi har en god dialog och relation och det känns väldigt bra.

”Jag tror mig ha ökat min effektivitet med uppemot 20 procent”
Adam Stahl, AB El & Säkerhet Sörmland

Adam är projektingenjör på AB El & Säkerhet med placering i Katrineholm. Företaget hjälper företag, regioner,kommuner och privatpersoner med installationer och service inom El, Tele, Data, Larm samt Lås-/passersystem. El & Säkerhet består av cirka 140 medarbetare och verkar i Katrineholm, Flen, Nyköping och Eskilstuna med omnejd.

– Jag har tidigare jobbat med Bluebeam via Kalkylhjälp och Wiksells Sektionsdata. Träffen i Stockholm gav mig värdefull insikt om hur de olika programvarorna kan verka tillsammans, dvs att man kan koppla ihop programmen. Mängdning och arbeta med textning i Bluebeam och sammanställning i Wiksells. Genom detta arbetssätt kan jag jobba både smartare och effektivare, och jag tror mig ha ökat min effektivitet med upp till 20 procent. Likaså känner jag mig mer peppad och intresserad, när jag upptäckte vilka möjligheter som står till buds.