Perfect match!

Det kan man verkligen tala om när Kalkylhjälp och nyanställde Joakim Landberg fann varandra. Kalkylhjälp sökte en kalkylator, gärna boende i trakten, och Joakim, med rätt utbildning i bagaget, ville tillbaka till hemtrakterna – detta från Göteborg. Och sedan mitten av augusti är han en i teamet i Herrljunga. 

Hur gick då den här matchningen till?

– Under min utbildning till byggnadsingenjör, för ett antal år sedan, gick jag en del digitala kurser under Andreas Falks ledning. Han avslutade då alla tillfällen med att ”pränta in” kalkylhjalp.se, om vi ville veta mer eller var i behov av jobb framöver. Så när det var dags för mig att söka jobb, och vi hade bestämt oss för att slå ner våra bopålar i Hudene strax utanför Herrljunga, kontaktade jag Kalkylhjälp – och resten är historia, säger Joakim.

Och hur är känslan?

– Mycket bra, skulle jag säga. Ett seriöst företag med en familjär anda, som levererar en bra produkt/tjänst.

Berätta lite om din bakgrund!

– Jag har jobbat inom byggbranschen i ett tiotal år – med bland annat rivning och håltagning, och som arbetsledare och platschef på byggen. 2019 bestämde jag mig för att skola om mig och bli byggnadsingenjör.

Varför kalkylator?

– Jag kan fokusera på en sak – och efterfrågan på mer träffsäkra kalkyler är mycket stor på marknaden för tillfället. Inte minst med tanke på skenande priser och materialbrist. Tidigare sköt man mer från höften. Nu inser man att det finns stora pengar att spara genom bra kalkyler.

Vem är då Joakim Landberg?

– Jag är 31 år och kommer från Göteborg, men är faktiskt uppvuxen i trakterna kring Herrljunga, dit jag nu återvänt med min sambo då vi köpt hus i Hudene. Här i trakterna har jag en stor del av min släkt och mina vänner. Lugnet på landet lockade efter några hektiska år i Göteborg.

Och när du inte jobbar?

– Då gillar jag att vara ute i skogen och plocka svamp, kanske fiska och fixa hemma.

Snacka om en win-win-situation för alla parter.
Välkommen till Kalkylhjälp, Joakim!