Tomas Fernfelt.
Så heter han – vår nye, och efterlängtade, platschef på Kalkylhjälp och Projekthjälp. Och här vilar vi inte på hanen, utan det är direkt in i hetluften…

Tomas kommer närmast från en tjänst på Byggnads Väst, där han verkat som ombudsman i regionen i fem år. Längtan tillbaka till den faktiska byggbranschen blev dock för stor för att han skulle kunna stå emot möjligheten att återigen ikläda sig en ledande roll ute på bygget.
– Så är det. Jag gillar att bygga och konstruera, och att få leda en grupp med duktiga hantverkare mot ett förutbestämt och beständigt mål är svårt att överträffa.
Tilläggas kan att Tomas de facto är snickare från början och har många års erfarenhet som egenföretagare och som anställd inom byggbranschen.
Vad visste du om Kalkylhjälp/Projekthjälp innan du sökte?
– En hel del faktiskt. Dels kände jag Claes Klintenberg sedan tidigare, dels har dessa Herrljungaföretag ett gott renommé inom branschen och i närområdet.
Vad är tänkt att du ska göra?
– Som platschef blir min roll att driva olika byggprojekt från start till mål, dvs alltifrån projektering till själva överlämnandet.
Och hur känns det?
– Mycket bra och spännande.
Vem är Tomas Fernfelt?
– Jag är 58 år och bor i Rångedala med min familj som består av fru och tre barn. Vid sidan av jobb och familj har jag ett genuint intresse för fotbollsdomarskrået, bland annat som förbundsordförande i Svenska Fotbolldomarförbundet och även som ordförande på distriktsnivå i Västergötland.
Det betyder att du delar intresse med Claes Klintenberg?
– Ja, vi är ”gamla” domare båda två, som sedan gått vidare vid sidan av planen.
Då säger vi välkommen och lycka till!
– Tackar. Det här ska bli kul.