Elin Ljungstrand är ny i Kalkylhjälpsgänget sedan i februari i år. Kul – och välkommen!

Elin kommer närmast från en roll som projektledare på Vårgårdahus och dessförinnan var hon konstruktör på Strängbetong i Herrljunga. Hos oss på Kalkylhjälp ska hon jobba med projektledning och byggkalkyler.

Varför Kalkylhjälp?
– För att jag hört mycket gott om Kalkylhjälp. Det är ett lokalt företag med en bred inriktning kring byggnation och många intressanta projekt, vilket lockade mig.

 Lever de upp till din bild?
– Ja, det måste man säga. Här råder ordning och reda och en skön atmosfär med trevliga och kompetenta medarbetare. Jag upplever att de är en tight arbetsgrupp och ett positivt arbetsklimat med högt i tak och stor framåt anda.

Vad ska du göra?
– Jag kommer främst att arbeta med projektledning och byggledning av olika byggnationer. I arbetet ingår allt från att upprätta anbudshandlingar, byggkalkyler och tidplaner till att fortlöpande följa upp projektekonomin och samordningen på arbetsplatsen.

Har du kommit in i jobbet?
– Det går åt rätt håll skulle jag vilja säga. Jag gillar utmaningar och här får jag arbeta varierat med både små och stora projekt så som industrihallar, bostadsrätter och både större och mindre renoveringar. Vilket är otroligt roligt och lärorikt!

Och när du inte jobbar då – några intressen?
– Trädgården är mitt stora fritidsintresse. Jag lägger även mycket tid på att renovera mitt hus, att utföra arbetsmomenten själv har varit gynnsamt då man får en annan förståelse och koll på olika detaljer, vilket jag har nytta av i arbetet som projektledare.

Hemma – är det i Herrljunga det?
– Japp, jag är en Herrljungatjej. Här bor jag med min man, våra tre barn – 13, 11 och 9 år gamla och vår hund. Att få arbeta i sin egen hemkommun är både roligt och praktiskt, nu kan jag cykla till jobbet.